Illustratieve afbeelding alt tekst

Productowner Zittingen, Roosteren en Plannen

Locaties
IVO Rechtspraak
Stad informatie
Uniceflaan 1 Utrecht
Functiegroep
Beleid
Carrièreniveau
Senior
Opleidingsniveau
hbo, wo
Dienstverband
fulltime
Contracttype
tijdelijk, met uitzicht op een vast contract
Salarisschaal
Schaal 12
Minimum salaris
€ 4.691,71
Maximum salaris
€ 6.907,67
Uren
32 tot en met 36 uur
Publiceren op
Mobiliteitsbank
Sluitdatum
31/10/2024
Aanvraagnummer
12772

Sleutelrol met maatschappelijke impact

IVO Rechtspraak is de IT-dienstverlener die de Nederlandse rechtspraak digitaal toegankelijk maakt. Als productowner vervul jij daarin een sleutelrol. Het is het jouw taak ervoor te zorgen dat jouw team maximale waarde levert voor de gebruikers van diensten en producten. Jij hakt voortdurend cruciale knopen door. Wat doen we wel en wat niet? Wat mag iets kosten? Een mooie uitdaging met een groot maatschappelijk belang!

Als productowner ga jij aan de slag bij het value team ZittingRoosterPlanning (ZRP) binnen de base Samenwerken. Het ZittingRoosterPlanningssysteem (ZRP) is een rooster- en planningstool die door de Rechtspraak al enige jaren wordt gebruikt. Ook het Openbaar Ministerie (OM) gebruikt deze tool voor het inroosteren van officieren van justitie op strafdossiers. De Rechtspraak en het OM hebben besloten om gezamenlijk deze tool te gaan gebruiken. Dat biedt voordelen voor het efficiënt koppelen van medewerkers aan zittingen, een efficiënter roosterproces en  een beter zittingsrooster.

Behoeften inventariseren, roadmap maken, doelen behalen

Jij onderzoekt wat de gebruikers en stakeholders willen, waarom ze dat willen en wat het kan opleveren. Hierbij zoek je de balans tussen vernieuwing en onderhoud. Je maakt keuzes op basis van data en cijfers. Denk bijvoorbeeld aan een kortere doorlooptijd, hogere gebruikerstevredenheid of kostenverlaging. Je bezoekt gerechten en gebruikers om een goed beeld te krijgen hoe jouw product gebruikt wordt.

Vervolgens kijk je of en hoe dit past binnen de visie en doelen en maak je een roadmap om de stappen te bepalen. Daarin beschrijf je welke kant we opgaan met het product en de dienstverlening, hoe we dat aanpakken en hoe we het effect van de veranderingen meten. Je treedt daarin op als een ondernemer. En toont het lef om bestaande processen of denkwijzen te doorbreken, of om nee te zeggen, wanneer je ervan overtuigd bent dat een bepaald idee of bepaalde behoefte niet leidt tot een verbetering, dan wel te duur is.  

Samenwerken met stakeholders en PO’s, je team inspireren

Om de ambities te realiseren, werk je nauw samen met stakeholders zoals informatiemanagers, dienstenmanagers, gerechten, gebruikers, je team en portefeuillehouders. Je bent hun vraagbaak met betrekking tot het verder ontwikkelen van het product en de dienstverlening. Tegelijkertijd zoek je de afstemming met andere productowners, want hun producten/diensten kunnen raakvlakken hebben met die van jou. Hoe kun je elkaar ondersteunen en versterken? Wat kunnen jullie van elkaar leren?

Aan de hand van jouw user stories gaat je team aan de slag. Jij creëert een vertrouwensband, inspireert en stimuleert. Tegelijkertijd ben je kritisch op de prestaties, zowel van je teamleden als van jezelf. Je houdt continu in de gaten of jullie je doelen bereiken en kijkt altijd of dingen beter of efficiënter kunnen.

 Benieuwd wat een Product Owner doet? Kijk onderstaand filmpje van Patrick Foppen, Product Owner.

Dit bieden we jou

We bieden jou een boeiende en afwisselende baan op basis van detachering. Je bent vier tot vijf dagen (32 tot 36 uur) per week beschikbaar voor een periode van minimaal één jaar.

Je fysieke werkplek is in Utrecht, maar je kunt ook deels thuiswerken, of op locatie op een van de gerechten.

Je krijgt bij IVO Rechtspraak een tweedaagse productowner training over de taken en verantwoordelijkheden van een productowner. Aansluitend word je begeleid door een scrum master.

Dit vragen we van je

  • Je hebt hbo+ werk- en denkniveau.
  • Je hebt brede kennis van het juridische- en administratieve proces.
  • Je hebt affiniteit met digitalisering.
  • Je hebt kennis en ervaring met het ZittingRoosterPlanningssysteem en bijbehorende werkprocessen.
  • Je denkt en handelt vanuit een agile mindset, volgens agile principes.
  • Je hebt de certificaten Professional Scrum Product Owner 1 en 2 of bent gemotiveerd om deze te behalen.
  • Je bent gedreven om jezelf (verder) te ontwikkelen in productownerschap.

Kom je bij ons werken, dan vragen we ook altijd een Verklaring Omtrent Gedrag.

Interesse

Is een baan als Product Owner ZRP bij IVO Rechtspraak iets voor jou? Reageer zo snel mogelijk via onderstaande button.

Meer weten? Bel Peter Versteeg, HR-Adviseur, via 06-31684603. 

IVO Rechtspraak
Uniceflaan 1
3527 WX Utrecht